Muffiny bananowe

MUFFINY BANANOWE
  • Data publikacji: 10.01.2019
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 25 g brązowego cukru;
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 130 g mąki niskobiałkowej;
  • ½ łyżeczki zamiennika białka;
  • 60 ml zimnej wody;
  • 40 ml ProZero*;
  • 1 duży, dojrzały banan;
  • 3 krople olejku waniliowego.

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik na termoobiegu nagrzej do 180 stopni.
  2. Banana i cukier włóż do dużej miski. Rozgnieć go i połącz z cukrem.
  3. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
  4. W osobnej misce połącz zamiennik jajka, wodę, ProZero i olejek waniliowy.
  5. Wymieszaj wszystko razem.
  6. Przełóż masę do 4 foremek na muffiny (2 muffiny stanowią 1 porcję) i piecz około 15-20 minut, aż się zarumienią.

Wartości odżywcze

Energia kcal
Białko g
Fenyloalanina
182 0,56 11,46

Smacznego!

*ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza.

 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.