Sałatka Caprese PKU
- Data publikacji: 05.11.2020
- 10 min
Składniki
- 4 - 5 sztuk pomidorków,
- 5 plastrów mozzarelli VIOLIFE,
- garść świeżej bazylii,
- 5-7 oliwek,
- 3 łyżki octu balsamicznego,
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek,
- szczypta soli i pieprzu.
Sposób przygotowania
Pomidory kroimy w cząstki. Układamy na talerzu warzywa oraz bazylię. Dodajemy wcześniej pokrojoną mozzarellę VIOLIFE i posypujemy papryką. Całość polewamy oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Posypujemy solą i pieprzem.
Wartość odżywcze
|
|
||||
| Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
|---|---|---|---|---|
| Pomidorki koktajlowe |
|
|
|
|
| Ser mozarella Violife |
|
|||
| Garść świeżej bazylii |
|
|||
| Oliwki |
|
|||
| Ocet balsamiczny |
|
|||
| Oliwa z oliwek |
|
|||
| Szczypta soli |
|
|||
| Pieprz |
|
|||
| SUMA |
|
|||
Smacznego!