Serniczek na zimno

Serniczek na zimno
  • Data publikacji: 07.07.2021
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki na dwa pucharki

  • ciasteczka kruche z glutenexu ( można użyć każdych innych ciasteczek niskobialkowych),
  • 60 g masło,
  • 10 g Violife serek kremowy,
  • 100 g jogurt vegetariański,
  • 150 g cukier puder,
  • 10 g borówki,
  • 200 g galaretka na agarze,
  • 1 szt razem 75.4 mg phe.

Sposób przygotowania

Ciasteczka pokruszyć i połączyć w rondelku z masłem. Lekko podgrzać. Włożyć do pucharków. Serek violife połączyć z jogurtem i utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Włożyć na wystygnięte ciasteczka. Zrobić galaretkę według instrukcji i jak wystygnie wlać na masę serowo-jogurtowa. Dodać borówki i odstawić do lodówki do wystygnięcia. Przepis przesłała nam Ewa w ramach konkursu ,,Kolory na talerzu".

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.