Szparagi klasyczne
- Data publikacji: 20.05.2020
- 5 min
Składniki
- pęczek szparagów,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- sól i pieprz,
- 3 plasterki cytryny.
Przygotowanie
Szparagi myjemy i odłupujemy zdrewniałą część. Smażymy na oliwie, odwracając raz na jakiś czas. Najlepiej do tego użyć patelni grillowej. Posypać solą i pieprzem tuż przed zdjęciem z ognia. Skropić sokiem z cytryny i zajadać!
Wartość odżywcza
|
|
||||
| Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
|---|---|---|---|---|
| Szparagi |
|
|
|
|
| Oliwa z oliwek |
|
|||
| Sól* |
|
|||
| Pieprz* |
|
|||
| Cytryna |
|
|||
| Suma |
|
|||
Smacznego!