Tapas

przepis na tapas
  • Data publikacji: 10.06.2021
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Dip 1

Składniki

  • 3 suszone pomidory,
  • czosnek,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Podajemy w małej miseczce.

Dip 2

Składniki

  • śmietana PKU,
  • szczypiorek,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie: Do miseczki nakładamy 2 łyżki śmietany PKU. Drobno kroimy szczypiorem i mieszamy ze śmietaną, solą i pieprzem.

Dip 3

Składniki

  • 300 g dyni,
  • Hokkaido,
  • papryka słodka,
  • papryka ostra,
  • sól.

Przygotowanie: Pieczemy dynię w 180 stopniach przez 30 minut. Ostudzoną dynię obieramy i wyjmujemy pestki, resztę blendujemy. Dodajemy przyprawy i mieszamy.

Warzywa do dipów

  • 2 marchewki,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 5 rzodkiewek,
  • kilka liści ulubionej sałaty, 
  • ogórek zielony korniszony,
  • krakersy PKU,
  • pomidorki cherry,
  • papryka zielona żółta i czerwona.

Przygotowanie: Wszystkie warzywa myjemy (marchewki też obieramy) i kroimy w słupki. Układamy na tacy/talerzyku razem z krakersami i dipami.

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.