Tapas
- Data publikacji: 10.06.2021
- 10 min
Dip 1
Składniki
- 3 suszone pomidory,
- czosnek,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Podajemy w małej miseczce.
Dip 2
Składniki
- śmietana PKU,
- szczypiorek,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie: Do miseczki nakładamy 2 łyżki śmietany PKU. Drobno kroimy szczypiorem i mieszamy ze śmietaną, solą i pieprzem.
Dip 3
Składniki
- 300 g dyni,
- Hokkaido,
- papryka słodka,
- papryka ostra,
- sól.
Przygotowanie: Pieczemy dynię w 180 stopniach przez 30 minut. Ostudzoną dynię obieramy i wyjmujemy pestki, resztę blendujemy. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Warzywa do dipów
- 2 marchewki,
- 2 łodygi selera naciowego,
- 5 rzodkiewek,
- kilka liści ulubionej sałaty,
- ogórek zielony korniszony,
- krakersy PKU,
- pomidorki cherry,
- papryka zielona żółta i czerwona.
Przygotowanie: Wszystkie warzywa myjemy (marchewki też obieramy) i kroimy w słupki. Układamy na tacy/talerzyku razem z krakersami i dipami.
Smacznego!