Warzywne Spring Rolls

Spring rolls przepis
  • Data publikacji: 20.12.2019
  • 5 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • kilka liści sałaty,
  • marchewka,
  • papryka,
  • świeży ogórek,
  • czerwona cebulka,
  • cukinia,
  • ulubiony sos PKU.

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w cienkie słupki. Liście sałaty myjemy i delikatnie osuszamy na serwetce lub ręczniku papierowym. Słupki warzywne i pokrojoną w piórka cebulkę umieszczamy w środku liścia sałaty. Zawijamy na spring rollsy. Układamy na talerzu i podajemy z ulubionym sosem lub pikantną oliwą z oliwek. 

Wartość odżywcza

*pikantna oliwa lub ulubiony sos PKU
Warzywne Spring Rolls
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Sałata
30
51,6
1,1
44,9
Marchew
50
Papryka
150
Ogórek
150
Cebula czerwona
60
Cukinia
150
Oliwa z oliwek*
20
Suma
610

Smacznego!

 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.