Warzywne Spring Rolls
 
          - Data publikacji: 20.12.2019
- 5 min
Składniki
- kilka liści sałaty,
- marchewka,
- papryka,
- świeży ogórek,
- czerwona cebulka,
- cukinia,
- ulubiony sos PKU.
Sposób przygotowania
Warzywa obieramy ze skórki, myjemy i kroimy w cienkie słupki. Liście sałaty myjemy i delikatnie osuszamy na serwetce lub ręczniku papierowym. Słupki warzywne i pokrojoną w piórka cebulkę umieszczamy w środku liścia sałaty. Zawijamy na spring rollsy. Układamy na talerzu i podajemy z ulubionym sosem lub pikantną oliwą z oliwek.
Wartość odżywcza
|  | ||||
| Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g | 
|---|---|---|---|---|
| Sałata |  |  |  |  | 
| Marchew |  | |||
| Papryka |  | |||
| Ogórek |  | |||
| Cebula czerwona |  | |||
| Cukinia |  | |||
| Oliwa z oliwek* |  | |||
| Suma |  | |||
Smacznego!
 
                 
     
     
    