Zimowa zupa jarzynowa
- Data publikacji: 24.01.2020
- 5 min
Składniki
- warzywny bulion,
- kalafior,
- szpinak w liściach,
- marchewka,
- cukinia,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania
Kalafior dzielimy na różyczki, marchewkę dzielimy na 3 centymetrowe kawałki, tak samo cukinię. Liście szpinaku myjemy. Zagotowujemy gotowy bulion warzywny i wrzucamy do niego warzywa. Dusimy do zmięknięcia warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wartość odżywcza
|
|
||||
| Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
|---|---|---|---|---|
| Bulion warzywny |
|
|
|
|
| Kalafior |
|
|||
| Szpinak |
|
|||
| Marchew |
|
|||
| Cukinia |
|
|||
| Sól* |
|
|||
| Pieprz* |
|
|||
| Suma |
|
|||
Smacznego!