Zupa cebulowa z tymiankiem
- Data publikacji: 06.05.2021
- 5 min
Składniki
- 600 g cebuli,
- 5 g tymianku suszonego,
- 100 ml białego wina,
- 1 l bulionu,
- 150 ml ProZero*,
- gałka muszkatołowa,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania
Rozgrzać garnek z olejem, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka i smażyć 15-20 minut, aż cebula będzie brązowa. Dodać tymianek, smażyć kolejne 2 minuty, podlać winem i gotować 4 minuty. Następnie zalać bulionem, gotować 20 minut, dodać ProZero* i gotować 2 minuty. Doprawić do smaku.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza w 100 ml | ||
---|---|---|
Energia: kcal | Białko: g | Phe: mg |
49,2 | 0,75 | 32,9 |
Smacznego!