Zupa cebulowa z tymiankiem

zupa cebulowa z tymiankiem na obiad
  • Data publikacji: 06.05.2021
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 600 g cebuli,
  • 5 g tymianku suszonego,
  • 100 ml białego wina,
  • 1 l bulionu,
  • 150 ml ProZero*,
  • gałka muszkatołowa,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

Rozgrzać garnek z olejem, wrzucić cebulę pokrojoną w piórka i smażyć 15-20 minut, aż cebula będzie brązowa. Dodać tymianek, smażyć kolejne 2 minuty, podlać winem i gotować 4 minuty. Następnie zalać bulionem, gotować 20 minut, dodać ProZero* i gotować 2 minuty. Doprawić do smaku.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100 ml
Energia: kcal Białko: g Phe: mg
49,2 0,75 32,9

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.