Arbuzowe gazpacho

przepis na arbuzowe gazpacho
  • Data publikacji: 14.07.2022
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 1 kg miąższu arbuza - bez pestek
  • 6 pomidorów -1 pokrojony w kostkę
  • 1 cebula
  • 2 papryki -1 pokrojona w kostkę
  • 1 mały ogórek
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • świeża bazylia

Przygotowanie

800 g miąższu arbuza, pięć pomidorów (bez skóry) oraz paprykę bez gniazda nasiennego zblendować. Dodać oliwę, sól i pieprz. 1 pomidora i pozostałego arbuza, paprykę i ogórka pokroić w kostkę. Dodać do gazpacho. Następnie schłodzić w lodówce. Udekorować świeżą bazylią.

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.