Zupa krem z marchewki

Przepis na zupę krem z marchewki
  • Data publikacji: 17.11.2022
  • 5 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 4 średniej wielkości marchewki,
  • 2 łyżki oliwy z oliwy,
  • około 1 szklanki bulionu warzywnego,
  • 1,5 łyżeczki wędzonej papryki w proszku,
  • płaska łyżeczka curry,
  • 1 łyżeczka soli,
  • pieprz (około 0,5 łyżeczki).

Przygotowanie

Umyj dokładnie marchewki i ułóż je na papierze do pieczenia, polewając oliwą z oliwek. Piecz około 15 minut w 180 stopniach. Upieczoną marchewkę przełóż do garnuszka i zalej bulionem warzywnym – marchewka musi być całkowicie przykryta. Po zagotowaniu całość zblenduj na gładki krem. Dodaj przyprawy, wymieszaj i gotuj jeszcze około 5-7 minut na małym ogniu.

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

PolecaMy

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.