Wyśmienity mus jagodowo-bananowy

- Data publikacji: 10.01.2019
- 10 min
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 1 minuta
Ilość porcji: 8 porcji wielkości kostki lodu
Składniki
- 75 g jagód,
- 50 g banana, rozgniecionego,
- 30 g śmietana niskobiałkowa.
Sposób przygotowania
- Jagody umieścić w odpowiednim do tego celu naczyniu i podgrzewać przez 30-60 sekund w kuchence mikrofalowej do momentu, kiedy owoce puszczą sok.
- Zblendować do uzyskania gładkiego purée.
- Zmiksować rozgniecione banany i śmietanę do otrzymania gładkiej konsystencji bitej śmietany.
- Dodać purée jagodowe i wymieszać.
Wartości odżywcze
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Jagody |
|
|
|
|
Banan |
|
|||
Śmietana niskobiałkowa |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!