Steki z selera

steki z selera
  • Data publikacji: 13.09.2019
  • 5 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • duży seler,
  • 3 łyżki oleju,
  • czerwona papryka w proszku,
  • słodka papryka w proszku,
  • sól i pieprz,
  • łyżeczka oleju,
  • mała łyżeczka cukru.

Przygotowanie

Selera kroimy na plastry. Marynujemy w zmieszanych ze sobą składnikach i odkładamy na godzinę do lodówki. Pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut.

Podajemy z sezonowymi warzywami i sałatką.

Wartość odżywcza

*do smaku
Steki z selera
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Seler
320
119,7
1,4
81,8
Olej
35
Czerwona papryka w proszku*
 
słodka papryka w proszku*
 
sól*
 
pieprz*
 
cukier
5
Suma
360

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.