Surówka z kiszonej kapusty

Przepis na surówkę z kiszonej kapusty
  • Data publikacji: 15.06.2022
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • ok. 500 g kiszonej kapusty,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 nieduża marchewka,
  • 1 mała, czerwona cebula,
  • natka pietruszki (wedle uznania),
  • 1 - 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • pieprz mielony.

Wykonanie

Pokroić kapustę i przełożyć do miski. Umytą i obraną marchewkę wraz z umytą papryką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. Posiekać cebulę i natkę i wrzucić do warzyw. Całość doprawić mielonym pieprzem i skropić oliwą z oliwek.

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

PolecaMy

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.